Hur går en behandling till?

Bild: iStockphoto

Vid det första behandlingstillfället går vi igenom din sjukdomshistoria. Eventuellt görs också en fysisk undersökning. Under behandlingen ligger du på rygg på behandlingsbänken fullt påklädd.

Terapeuten tar kontakt med nervsystemet med en lätt beröring av särskilda strukturer på huvudet, ryggraden och bäckenet. Genom specifika och varsamma tekniker korrigeras skelettet, muskler spänns av och membranen som omger hjärna och ryggmärg frigörs från spänningar. Under hela behandlingen upplever klienten en mycket djup och behaglig avslappning. Vid behandlingens slut återställer terapeuten den kraniosakrala rytmen till dess fulla potential för att eliminera stress och depression samt för att stimulera kroppens självläkande egenskaper.

Efter att nervsystemet har blivit justerat och återställt till sitt naturliga tillstånd av hälsa och balans tar kroppens självläkande processer över för att fortsätta läkningen. Om skadan varit allvarlig och/eller traumat inträffade för en lång tid sedan kan en tillfällig försämring av allmäntillståndet upplevas. Värk och smärta kan tillfälligt uppstå då muskler släpper sina spänningar och känslor eller minnen kan komma upp till ytan. Allt detta är tecken på att behandlingen verkar och därför rekommenderas att man tar sig den tid man behöver för vila och återhämtning. Alla holistiska terapier kräver eget ansvar och engagemang i läkningsprocessen. Det är ett åtagande att se till att kroppen får det stöd och den tid den behöver för att läka skador och trauman som ibland har varit livslånga. Att söka efter en snabb lösning på ett livslångt problem är en inställning som snarare förlänger läkningsprocessen.

Redan efter en behandling kan en känsla av inre lugn och fokus infinna sig och nervsystemet kommer att fortsätta att korrigera sig själv upp till 48 timmar efter behandlingen. Kaffe, cigaretter, alkohol och andra yttre stimulantia bör undvikas under denna tid för att ge kroppens naturliga processer utrymme.

En enda behandling kan åstadkomma stora förbättringar men för att verkligen stabilisera effekten rekommenderas minst 2 – 5 behandlingar och ibland fler. Alla reagerar olika på behandlingen och behöver olika lång tid för läkning. Ibland innebär läkningen av ett område att ett nytt problem kommer upp till ytan. Man kan behöva få behandling regelbundet under en längre tid, speciellt när det handlar om emotionella trauman. Alla kan dra nytta av en regelbunden justering av nervsystemet för att komma i kontakt med sin egen obegränsade energiresurs.

Vad kan behandlas?

Kranisakral terapi är mycket effektivt vid behandling av stress, rygg och nackproblem. Alla slags trauman, såväl fysiska som emotionella kan åstadkomma obalanser i nervsystemet. Dessa i sin tur orsakar sedan symtom och åkommor som t ex. ryggont, smärta i nacke och axlar, migrän, spänningar i tänder och käke, sömnproblem, pms, allergier, astma, återkommande infektioner, halsbränna, förstoppning, matsmältningsbesvär, koncentrationssvårigheter, missbruk, depression, utbrändhet, ångest, mensvärk, ätstörningar osv.

Kraniosakral terapi har visat sig kunna hjälpa mot tillstånd som ADHD, autism och stroke. Det fungerar också för att avhjälpa fysiska trauman mot huvud, rygg och nacke som t. ex. whiplashskador.

Kraniosakral terapi balanserar hormonsystemet, stärker immunförsvaret, stimulerar matsmältningen och ökar förmågan till koncentration och inlärning. Behandlingen förbättrar kroppshållningen och energinivån samt ökar spinalvätskans cirkulation och förmåga till att ta upp näring och rensa ut gifter.

%d bloggare gillar detta: